Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

ΚΑΤΑΝΟΩ είναι κάτι άμεσο, ευθύ, κάτι που συνειδητοποιούμε έντονα, κάτι που δοκιμάζουμε πολύ βαθιά και που αναπόφευκτα μετατρέπεται στο αληθινό εσωτερικό ΕΛΑΤΗΡΙΟ της συνειδητής δράσης. Το να θυμάσαι, να απομνημονεύεις, είναι κάτι νεκρό, ανήκει στο παρελθόν και δυστυχώς μετατρέπεται σε ιδανικό, σε έμβλημα, σε ιδέα, σε ιδεαλισμό που θέλουμε μηχανικά να μιμηθούμε και να ακολουθήσουμε ασυνείδητα.



Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, στη βαθιά κατανόηση, στην εσωτερική κατανόηση σε βάθος υπάρχει μόνο εσωτερική πίεση της συνείδησης, συνεχής πίεση γεννημένη από την ουσία που έχουμε μέσα μας και αυτό είναι όλο.

Η αυθεντική κατανόηση εκδηλώνεται σαν αυθόρμητη ενέργεια, φυσική, λεπτή, ελεύθερη από την καταπιεστική διαδικασία της εκλογής· καθάρια χωρίς αμφιταλαντεύσεις καμιάς μορφής. Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ που μετατρέπεται σε ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ της ενέργειας είναι υπέροχη, θαυμάσια, εποικοδομητική και ουσιαστικά εξυψωτική.

Η ενέργεια που βασίζεται στην ανάμνηση αυτού που έχουμε διαβάσει, του ιδανικού που επιθυμούμε, του κανόνα συμπεριφοράς που μας έχουν διδάξει, των εμπειριών που έχουμε συγκεντρώσει στη μνήμη κ.λπ., είναι υπολογίστρια, εξαρτάται από την καταπιεστική επιλογή, είναι δυαδική, βασίζεται στη διανοητική εκλογή και οδηγεί αναπόφευκτα μόνο στο λάθος και τον πόνο.

~Samael Aun Weor

Δεν υπάρχουν σχόλια: