Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΤΑΒΑΚΡΑ ΓΚΙΤΑ - Ο Ασταβάκρα οδηγεί τον Τζάνακα προς την διάλυση του εγώ

Στο άκουσμα του βάθους της κατανόησης του Τζάνακα, ο Ασταβάκρα οδηγεί τον Τζάνακα προς την τελική διάλυση της πλασματικής του ατομικότητας.

Εσύ ο Υπέρτατος Εαυτός, είσαι εντελώς αδέσμευτος. Είσαι ελεύθερος από την επαφή με οτιδήποτε, ότι κι αν είναι αυτό. Αφού η αιώνια κατάσταση της Ύπαρξής σου είναι απόλυτα αγνή και ελεύθερη, τι υπάρχει να απαρνηθείς; Πάψε να ταυτίζεις τον εαυτό σου με αυτόν τον ψεύτικο ατομικό εαυτό. Κατάστρεψε την ταύτισή σου με το σύμπλεγμα του σώματος κι ως εκ τούτου μπες στην κατάσταση της διάλυσης. 

Σε σένα τον Υπέρτατο Εαυτό, τα σύμπαντα αναδύονται όπως οι ασήμαντες φυσαλίδες αναδύονται στον απέραντο ωκεανό. Γνωρίζοντας ότι ο Εαυτός σου είναι η ολότητα του απέραντου ωκεανού, που είναι πάντα ένας, παράτησε την ταύτισή σου με αυτήν την στιγμιαία φυσαλίδα και μπες στην κατάσταση της διάλυσης, παραμένοντας στο Απόλυτο.


Γνωρίζοντας ότι το σύμπαν δεν είναι πραγματικό κι ότι έχει προβάλλει τον εαυτό του πάνω σου, όπως το απατηλό φίδι στο σχοινί, μπορεί τότε αληθινά να υπάρχει μέσα σε σένα που είσαι Αγνός; Το σύμπαν είναι απλά ένας αντικατοπτρισμός, μια ψευδαίσθηση, που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις. Δεν έχει καμία σχέση με Εσένα. Γνωρίζοντας αυτό, εγκατέλειψε όλα τα υπολείμματα της σωματικής συνείδησης και μπες στην κατάσταση της διάλυσης.

Εσύ, ο απόλυτος Εαυτός είσαι τέλειος. Είσαι πάντα ανέγγιχτος από τη δυστυχία και την ευτυχία, την ελπίδα και την απελπισία, το θάνατο και τη ζωή, από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής και τα ζεύγη των αντιθέτων. Γνωρίζοντας ότι είσαι πάντα ο ίδιος, πάντα Ανεπηρέαστος, Αγνός και Αδιάφθορος, εγκατέλειψε κάθε ταύτιση με αυτόν τον ατομικό εαυτό και μπες στην κατάσταση της διάλυσης.




ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: