Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΟΥΜΕ




ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΟΥΜΕ 
(μερικά λόγια απο ένα πνευματικό Δάσκαλο)



Ίσως, ο άνθρωπος αγαπά την ελευθερία αλλά δεν ξέρει ούτε να την ψάξει ούτε πού αυτή βρίσκεται. Εξ αιτίας αυτού είναι σκλάβος των άλλων ανθρώπων και των συστημάτων, που τείνουν να τον καθοδηγήσουν και να προσανατολίσουν τη ζωή του.





Θα επιθυμούσα, αγαπητέ  αναγνώστη, να αρχίσω μια συνομιλία μαζί σου, έτσι ώστε να μπορούμε να αναλύσουμε,  στο φως της συνείδησης, τι κάνουμε εμείς, δηλαδή, η Ανθρωπότητα, για να είμαστε σε  ειρήνη με τον Θεό,  για να είμαστε σε θέση να επιδιώξουμε να  έχουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Μην ξεχνάτε   ότι υπάρχουν τρία ΚΑΡΜΑ  που καθορίζουν τη θέση μας:

            Πρώτο     - Το Παγκόσμιο ΚΑΡΜΑ
            Δεύτερο   - Της Μάζας  ή  το Ομαδικό  ΚΑΡΜΑ
            Τρίτο        - Το Ατομικό  ΚΑΡΜΑ

Είναι αξιοθρήνητο, επίπονο και μας γεμίζει με  ανησυχία, το να δούμε πώς καθημερινά οι χώρες προετοιμάζονται  όλο και περισσότερο για  πόλεμο.

Οι φανατισμοί εντυπώνονται στα παιδιά από τη στιγμή που γεννιούνται, πολιτικοί, πατριωτικοί και βεβαίως θρησκευτικοί φανατισμοί. Δεν καταλαβαίνουμε  ότι αυτοί  είναι οι άνδρες και οι γυναίκες του αύριο, ότι εκείνοι οι φανατισμοί συσχετίζονται με σεκταρισμό και ότι ο σεκταρισμός   είναι βία στη δυνατότητα, η οποία οδηγεί ένα πρόσωπο για να πάρει  εκδίκηση ενάντια σε έναν υποτιθέμενο αντίπαλο.

Καθένας που  πέφτει μέσα σε οποιοδήποτε από αυτούς τους φανατισμούς, γεμίζει αναμφισβήτητα την ψυχή του με εγωκεντρισμό, φθόνο, κακή θέληση και  μίσος ∙  αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση μεταξύ των ατόμων και εμποδίζει στο  να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία ή όμοια εργασία προκειμένου να επιλυθούν  με την βοήθεια του  φωτός της συνείδησης, εκείνα τα προβλήματα που οδηγούν τον κόσμο στον πόλεμο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πολέμων: ο πρώτος είναι  ψυχολογικού τύπου, με  εγωκεντρισμό  και φόβο, όπως έχουμε πει∙ ο δεύτερος είναι ο εμπορικός πόλεμος, ο πόλεμος της εξουσίας και ο  τρίτος είναι ο πόλεμος των προσβολών και της βίας.

Εάν σταματήσουμε  και παρατηρήσουμε   πώς οι υπερδυνάμεις διαχειρίζονται την πολιτική που εφαρμόζεται  στα υπανάπτυκτα έθνη, και παρατηρήσουμε  την αγυρτεία στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα μπορούσαμε να συναγάγουμε από αυτό ότι ο νόμος του Θεού δεν θα μπορούσε ποτέ να εκπληρωθεί. Αυτός ο Νόμος  είναι η μόνη προσφυγή που έχει  η ανθρωπότητα για να συμφιλιωθεί από την Χάρη  της Αγάπης.

Πάντα υπάρχουν τρεις δυνάμεις που εκδηλώνονται για να δημιουργήσουν. Αλλά οι άνθρωποι βλέπουμε  ότι μόνο δύο από εκείνες τις δυνάμεις χρησιμοποιούνται καθημερινά. Έχουν διάφορα ονόματα αλλά μερικοί τις ονομάζουν, Το Καλό  και Το Κακό. Άλλοι τις φωνάζουν Το Θετικό και Το  Αρνητικό. Εμείς, οι εσωτεριστές, τις ξέρουμε με ένα άλλο όνομα Η Ιερή Επιβεβαίωση και η Ιερή Άρνηση, αλλά στην έκφρασή τις, έχουν άλλα χαρακτηριστικά: Η Θέση  και η Αντίθεση.

Αυτοί οι νόμοι ζουν στην αιώνια μάχη∙ ο ένας ενάντια στον άλλο, και δεν μπορούν ποτέ να επιτύχουν μια συμφωνία. Ζούνε στα άκρα επειδή κάτι απαιτείται μεταξύ των δύο που τους ισορροπεί. Επιθυμούμε να αναφερθούμε στον Ιερό Συμβιβασμό, την  Αγάπη.

Εάν αναλύουμε αυτό σύμφωνα με το φως της εμπειρίας, μπορούμε να εξετάσουμε δύο ανθρώπους που μέχρι σήμερα ήταν φίλοι και που  μεταξύ τους προέκυψε μίσος∙ εκείνη την ημέρα η φιλία  εξαφανίζεται και ένας από τους  δύο πληρώνει τον άλλον  με το άνευ αξίας νόμισμα: την  Αχαριστία.

Βλέπουμε ένα ζεύγος, έναν άνδρα και μια γυναίκα που μοιράζονται τις ζωές τους με αγάπη και  κατανόηση μέχρι που μια ημέρα η αγάπη αποσύρεται και εκείνο το ζεύγος που ήταν ένα παράδειγμα για τα παιδιά και την κοινωνία τους, μετατρέπεται σε βάσανο,  καταπιέζοντας ο ένας τον άλλον.

Εάν αναλύουμε αυτήν την ίδια περίπτωση σε σχέση με τις αρχές και τους ανθρώπους που μας κυβερνούν, βλέπουμε ότι αυτή η ίδια δύναμη συμβιβασμού δεν είναι παρούσα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Κάθε συμφωνία, κάθε νόμος γίνεται για να εκπληρωθεί από τη δύναμη, επειδή δεν υπάρχει καμία Αγάπη στο πρόσωπο που κατευθύνει ούτε στο πρόσωπο που κατευθύνεται.

Η αγάπη είναι απούσα. Αυτή η εξαθλιωμένη και εκφυλισμένη ανθρωπότητα έχει χρησιμοποιήσει το πιο φοβερό όπλο για να σκοτώσει την Αγάπη, αυτό το όπλο καλείται ΜΙΣΟΣ και ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ.

Για ποια συμφωνία μιλάνε οι αρχηγοί   του κράτους όταν υπόσχονται την Ειρήνη; Εάν, όταν μιλάνε   για μια συμφωνία που θα οδηγούσε στην ειρήνη, μιλάνε για το αντίτιμο των δυνάμεων που και οι δυο πλευρές  έχουν  στην  περίπτωση μιας αντιπαράθεσης: εάν η συμφωνία αποτύχει. Θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη σε μια ανθρωπότητα που έχει μέσα της την πολεμοχαρή δύναμη και την δύναμη των χρημάτων; Θα μπορούσαν  να έχουν  ηθική φερεγγυότητα τα άτομα που συγκεντρώνονται  για  να μιλήσουν για την ειρήνη, αν είναι  γεμάτα  με μίσος, εγωκεντρισμό  και χωρίς αγάπη; 

Τι πόνος! - αλλά έτσι είναι ο κόσμος! Πότε και τι ώρα θα έχουμε την ειρήνη; Έχουν αυτοί οι  άνθρωποι ποτέ ρωτήσει τους εαυτούς τους ή έχουν ποτέ καταλάβει,  πού είναι το κλειδί για τα σχέδια   και τις συμφωνίες τους  για την ειρήνη και την πρόοδο για να οδηγήσουν σε ένα ευτυχές τελείωμα; Εάν δεν υπάρχει  ειρήνη και καμία αγάπη στις καρδιές αυτών των ατόμων, είναι αδύνατο για αυτόν τον κόσμο να έχει  την ειρήνη.

Όταν ένας άνδρας και μια  γυναίκα   αγαπούν ο  ένας τον άλλον, αυτοί  κάνουν  σχέδια για το μέλλον. Όπως ήδη έχουμε πει, αυτό θα διαρκεί μέχρι την ημέρα που η αγάπη θα εξαφανιστεί σε ένα από τους δύο  και έπειτα καμία συμφωνία, καμία  υπόσχεση, κανένα από τα  μυσταγωγικά τελετουργικά δεν έχουν πια αξία∙ όλα χάνονται  επειδή δεν υπάρχει καμία αγάπη. Εάν αυτό συμβαίνει μεταξύ δύο ανθρώπων, πώς να μη γίνει το ίδιο με το σύνολο των ανθρώπων;

Αγαπητέ αναγνώστη, δεν πειράζει εάν δεν το  πιστεύεις, αλλά το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αλλάξει  αυτήν την κατάσταση, θα ήταν οι άνδρες και οι γυναίκες αυτής της εποχής  να ενσωμάτωναν την Αγάπη, αλλά η Ανθρωπότητα δεν είναι πρόθυμη να το κάνει. Η πιο βιώσιμη λύση σε όλα τα προβλήματά τους είναι ο "Πόλεμος" και εκείνο το  "δεν αντέχω άλλο".

Μόνο ένας δρόμος υπάρχει για ένα πρόσωπο που παίρνει την απόφασή του   για να  σκεφτεί διαφορετικά∙ το να πιστεύει περισσότερο στο Θεό παρά στο Διάβολο∙ να μην  αισθανθεί καμία ντροπή ούτε να φοβηθεί να ενεργήσει στον εσωτερικό του  πόλεμο  ενάντια στον εγωκεντρισμό  του.

Εκείνος που  κάνει αυτό θα συνειδητοποιήσει τέλεια ότι όλοι οι μηχανισμοί και το πλαίσιο που υπάρχουν για να μετασχηματίσουν τον κόσμο, δεν είναι πια   περισσότερο από στρατηγικές του Διαβόλου για να κάνει την ανθρωπότητα  να βαδίσει στην  καταστροφή της. 




ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ


Φαίνεται ότι ο Πατέρας Χρόνος δίνει το δίκαιο στους ανθρώπους  που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν δείξει ότι δεν πιστεύουν στους αρχηγούς του Κράτους.

Αυτό το γεγονός έχει μία εξήγησή  για εκείνους που μπορούν να καταλάβουν.  Σήμερα, το ψέμα, η εξαπάτηση, επικρατούν σε  όλα και παντού,  για ένα πρόσωπο που του αρέσει η  αλήθεια, υπάρχουν πολλές πόρτες που είναι κλειστές.

Σχεδόν σε όλη την  ανθρωπότητα έχουν  παρουσιαστεί, μέσω  καλών ομιλιών, εκείνες οι υποσχέσεις που δεν είναι παρά  δολωμένα αγκίστρια  για να πάρουν  ανθρώπους και  ψήφους.  

Εάν ένας πολιτικός κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκστρατείας του μιλά για την πραγματικότητα των πραγμάτων και δεν δίνει  υποσχέσεις  που δεν μπορεί να εκπληρώσει, θα πάρει πολύ λίγους  ψήφους, αλλά αν  υπόσχεται πολλά πράγματα, θα πάρει πολλούς. Οι άνθρωποι επιδιώκουν πάντα για καλύτερα χρόνια  και δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτός ο  κόσμος που δεινοπαθεί έχει ένα πολύ βαρύ Κάρμα  για να πληρώσει. Και όπως έχουμε πει ήδη πριν, δεν υπάρχει Αγάπη, δεν υπάρχει Έλεος, οι άνθρωποι αιμορραγούν, οι χώρες αιμορραγούν, και κανένας δεν θέλει να είναι υπεύθυνος  για αυτό.

Κάθε άτομο που αισθάνεται εξαπατημένο από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μετατρέπεται σε εχθρό των κυβερνήσεων, ένα εχθρό των συστημάτων και λένε ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα ή σε καθέναν.

Υπάρχει μια λογική εξήγηση σε αυτό. Θέλουμε τους ανθρώπους και τις  μάζες να κάνουν μια βαθιά βασική αλλαγή και ακόμη πιστεύουμε ότι  μπορούν να το κάνουν, αλλά, αδύνατον! - επειδή αυτοί οι αρχηγοί  του κράτους ακόμα κι αν θελήσουν να είναι τίμιοι και ειλικρινείς δεν μπορούν, έχουν πολλά εμπόδια.

Είναι απαραίτητο για  μας να καταλάβουμε ότι στους χρόνους στους οποίους ζούμε, η λύση εναπόκειται σε κάθε πρόσωπο προκειμένου να γίνει ένας καλύτερος κόσμος. Δεν μπορούμε, εάν είμαστε σοβαροί και αρμόδιοι στις ζωές μας, να συνεχίσουμε να θεωρούμε υπαίτιους τους άλλους ανθρώπους για τις αποτυχίες μας.

Κάθε γεγονός που παρουσιάζεται στις ζωές μας, καλό ή κακό, έχει μια ρίζα, μια αρχή, που βρίσκεται  στην παραβίαση του Νόμου.

Έχουμε απομακρυνθεί  από το Νόμο του Θεού και  αν το πιστεύουμε αυτό ή όχι, αν το δεχόμαστε ή όχι, πρέπει να πληρώσουμε για αυτό. Κανένας δεν μπορεί να μας δώσει την λύση. Όπως υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να κάνουν μια ριζική αλλαγή στις ζωές τους, είναι λογικό ότι το Κάρμα  καλύπτει  όλη  την Ανθρωπότητα. Αυτός είναι  ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Κυβερνήσεις και οι Αρχηγοί  του Κράτους πρέπει να συμπεριφερθούν όπως κάνουν .

Όταν ένας συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν έχει καμία παγκόσμια  θεραπεία, κάποιος  πρέπει να ψάξει για μια ατομική  λύση. Με άλλα λόγια κάθε πρόσωπο πρέπει να αφιερωθεί για να παραγάγει έναν καλύτερο κόσμο χωρίς να εξαρτάται από  οποιοδήποτε άλλο  πρόσωπο ή σύστημα, ή κυβέρνηση, διανοητικά ή ψυχολογικά.

Αυτό  είναι δυνατόν μόνον όταν έχουμε τη δύναμη της θέλησης και την απόφαση να κάνουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους  για τις ζωές μας. Αυτός που λογχίζει τον εαυτό του  που διαμαρτύρεται  ενάντια στις κυβερνήσεις, συστήματα, ενάντια στους ανθρώπους, επειδή αυτοί τον εξαπάτησαν, επειδή δεν έχουν εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους, δεν έχει καταλάβει την ανάγκη να έχει   ατομικότητα  και να μην εξαρτάται  από τον καθένα.

Καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει όπως του αρέσει∙  οι Αρχηγοί του Κράτους έχουν το  δικαίωμα να μας εξαπατήσουν αλλά εμείς έχουμε επίσης το δικαίωμα να μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να εξαπατώνται,  και για να συμβεί αυτό  είναι απαραίτητο να είμαστε ανεξάρτητοι,  να ζήσουμε τις  ζωές μας και να μην περιμένουμε την εκπλήρωση των υποσχέσεων που μας έχουν δώσει . Εκείνος που δεν ζει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο , θα θρηνεί πάντα για την κακή συμπεριφορά που έχουν άλλοι άνθρωποι.

Το άτομο που επιδιώκει να έχει Ειρήνη πρέπει να πιστεύει  περισσότερο στον εαυτό του,  να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του  και να μην τοποθετήσει την πίστη του ή την εμπιστοσύνη  του σε άλλους.

Όταν αφιερωνόμαστε στον εμπλουτισμό των μυαλών μας με τον αλτρουισμό και με την πίστη, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι αποτυχίες μας και οι θρίαμβοί μας εξαρτώνται από μας.

Ο Θεός δεν έκανε το άτομο για να είναι μια αποτυχία, αλλά το άτομο λόγω των αδυναμιών του έχει αποτύχει.

Ας σταματήσουμε να είμαστε  αδύνατοι, ας σταματήσουμε να δυσπιστούμε  τους εαυτούς μας, να σταματήσουμε να έχουμε φόβους∙ ας έχουμε περισσότερη  εμπιστοσύνη σε μας και περισσότερη πίστη στο Θεό.


 
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι  στα παιδιά τους και μπροστά στην κοινωνία έτσι ώστε οι διαδικασίες τους, οι πράξεις τους, να ρυθμίζονται  με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουν  αυτές οι δύο ομάδες ανθρώπων. Η οικογένεια και η κοινωνία διεσδύονται    και ενσταλάζονται μεταξύ τους  αλλά δεν πρέπει να μπερδεύονται.

Η οικογένεια δίνει στα παιδιά το 50% της εκπαίδευσης και το παράδειγμα  που αυτά παίρνουν στο σπίτι, το άλλο 50% δίνεται σε αυτά από τους εκπαιδευτικούς και από την κοινωνία.

Εάν οι γονείς δεν δίνουν στα παιδιά τους εκείνη την εκπαίδευση --  διανοητική, φυσική, και πνευματική -- μέσω των  δικών τους παραδειγμάτων, εκείνα τα παιδιά πρόκειται να εμποτιστούν από μια κοινωνία που έχει  πολλαπλάσιες ατέλειες στο φυσικό, διανοητικό και πνευματικό μέρος. Και λόγω μιας έλλειψης προετοιμασίας και ανωριμότητας, αυτά τα παιδιά πρόκειται να ακολουθήσουν το λανθασμένο δρόμο∙ πάντα όντας θύματα, όπως είπαμε στο παραπάνω  κεφάλαιο, των ψεύτικων υποσχέσεων, των παραπλανητικών  ανθρώπων με τους οποίους πρόκειται να σχετιστούν και να είναι σε επαφή.

Ένας γονέας δεν πρέπει να ψεύδεται  στα παιδιά του∙ πρέπει να τους διδάξει να έχουν  πίστη στον εαυτό τους,  χωρίς να τους ενσταλάζει    φανατισμούς  ή φρονήματα∙  πρέπει να τους διδάξει ότι υπάρχει ένα Ανώτατο Είναι που μας έχει δώσει τους νόμους που πρέπει να υπακούσουμε.

Να τους διδάσκει ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη  είναι ένας διαφορετικός κόσμος από τον δικό μας και ότι όντας έτσι, δεν πρέπει να τον μιμηθούμε, ούτε λόγω της κοινωνικής συμπεριφοράς να  κάνουμε ότι ένα άλλο πρόσωπο κάνει.

"ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΑ  ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ."

Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι οι διδασκαλίες και τα παραδείγματα που ένα παιδί λαμβάνει στα πρώτα χρόνια της  ζωής του, έχουν επιπτώσεις σε αυτό  για το υπόλοιπο της ζωής του∙ ένα παιδί που βλέπει ότι ο πατέρας του είναι ένας μέθυσος, ένας τακτικός  καπνιστής, ένα πρόσωπο που βλαστημά, που μεταχειρίζεται τη σύζυγό του και τα παιδιά του άσχημα, που είναι ένας  ψεύτης, αυτό  το παιδί φέρνει μια παρόμοια συμπεριφορά, στο μυαλό του και στην ψυχή του και όταν γίνει ενήλικας, τι μπορούμε   εμείς να περιμένουμε  ή να  απαιτούμε από αυτό;

Όταν ένας άνδρας και μία  γυναίκα αναλαμβάνουν  την  ευθύνη να κάνουν παιδιά και να τα μορφώσουν, πρέπει να το σκεφτούν αυτό  πολύ καλά, εάν στην πραγματικότητα επιδιώκουν  έναν  καλύτερο κόσμο.

Τα πρόσωπα θεωρούν ότι ένας εγκληματίας διαμορφώνεται στην οδό και δεν διαφωνούμε με αυτό το γεγονός, αλλά η ρίζα  της εγκληματικότητας έχει δύο προελεύσεις:

Ο πρώτος στις προηγούμενες ζωές∙ ένα Εγώ που επιστρέφει, και ο δεύτερος το παράδειγμα που έχει λάβει στο σπίτι από τους γονείς του, από τις αδελφές και τους αδελφούς του και από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων  του.

Τα παιδιά πρέπει να είναι κάτω από την προστασία και τη ζεστασιά των γονέων τους στα πρώτα χρόνια της  ζωής τους∙ έτσι, όταν μεγαλώνουν, θα τους κάνει να αναλάβουν την ίδια ευθύνη που ύπηρξε με αυτούς .

Η επιστήμη ήδη ξέρει ότι η γενετική ενεργεί επάνω στο μυαλό και την ψυχή του απογόνου∙ η επιστήμη επίσης ξέρει ότι οποιοδήποτε κύτταρο του σώματος ενός προσώπου έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αυτό μας επιτρέπει  να καταλάβουμε  ότι όταν προσπαθεί ένα πρόσωπο να κάνει μία αναγέννηση με τη βοήθεια μιας ριζικής αλλαγής στη ζωή του, στο μυαλό του και στην ψυχή του, αυτό ενεργεί ακόμη και επάνω στα μικροσκοπικά μέρη του φυσικού σώματος, και επομένως επάνω στα εσωτερικά σώματα. Κατά συνέπεια, εκείνος ο άνδρας ή γυναίκα θα έχει έναν πολύ διαφορετικό τρόπο να σκέπτεται, να ενεργεί, και να αισθάνεται  από τους  υπόλοιπους.

Όλο και περισσότεροι, οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν  υπόψη κάθε ημέρα την  εκπαίδευση των παιδιών τους αλλά εμείς βλέπουμε ότι η κοινωνία έχει μετατρέψει ακόμη και τα παιδιά σε  επισφαλείς άνδρες και γυναίκες, ανίκανους να αντιμετωπίσουν  τη ζωή μόνοι τους.

Οι γονείς θεωρούν ότι είναι σημαντικότερο να τους δοθεί κάθε είδος άνεσης, αλλά η εκπαίδευση και το παράδειγμα που δίνονται στα παιδιά, δεν εγκαθιστούν τις ανάγκες που ένα άτομο πρέπει να έχει  για  να γίνει ένας  καλός πολίτης.

Μη ξεχνάτε,  αγαπητέ  αναγνώστη, ότι ο καλύτερος τρόπος να     διδάξετε   είναι: ΜΕ  ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ


Είναι επίπονο να λεχθεί αυτό, αλλά όπως έχουμε πει σε άλλα κεφάλαια πριν από αυτό, με τους παγκόσμιους αρχηγούς  του κράτους, με τους πολιτικούς και με τους θρησκευτικούς ηγέτες, όλα συμβαίνουν με τον ίδιο τρόπο∙ βλέπουμε την Ανθρωπότητα διαιρεμένη  σε τρεις ομάδες που καθορίστηκαν ήδη:

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τους ανθρώπους μιας ορισμένης πίστης, εκείνοι που λένε: "ανήκω στους τάδε και στην  τάδε  θρησκεία", αλλά δεν εκπληρώνει   τα πρότυπά  του. Λοιπόν, αυτό δεν οδηγεί σε τίποτα απλώς  να πιστέψει σε ένα βάπτισμα που κάποιος είχε κάνει, αλλά το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καμία ριζική αλλαγή.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από  εκατομμύρια  ανθρώπους  που δεν πιστεύουν σε τίποτα. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα που να έχει   μυρωδιά της θρησκείας και το βλέπουν ακόμη, σαν   ξεπερασμένο  εάν κάποιος τους μιλά για αυτά∙ νομίζουν  ότι είναι ιδιοκτήτες και κύριοι του κόσμου και ότι όταν πεθαίνουν, όλα τελειώνουν.

Η τρίτη ομάδα αποτελείται από τους δογματικούς και θρησκευτικούς φανατικούς υποστηρικτές, που θεωρούνται απόλυτοι ιδιοκτήτες της αλήθειας και που  μέσω του δογματισμού τους,  διαγωνίζονται  με το Θεό∙ έπειτα αυτή η αβεβαιότητα, στην οποία η Ανθρωπότητα αναπτύσσεται, δεν επιτρέπει στις νέες γενεές  να έχουν  τίποτα βέβαιο ή συγκεκριμένο. Σε μερικές περιπτώσεις  η μητέρα ανήκει σε μια θρησκεία και ο πατέρας  σε άλλη ∙  η μητέρα λέει στο παιδί της ότι η σωτηρία είναι στη θρησκεία που ακολουθεί  φανερά και ο πατέρας λέει ότι η αλήθεια είναι στη θρησκεία που αυτός δηλώνει. Το παιδί σκέφτεται ότι ένας από τους δύο κάνει λάθος, και  έτσι, καταλήγει στο να  μη πιστεύει  σε τίποτα, λόγω του ψέματος που του λένε. 

Οι αδελφοί μας, οι θρησκευτικοί  κήρυκες , αντί  να αφορίζουν   και να καταδικάζουν  αυτόν που δεν πιστεύει   στους κανόνες και στους φανατισμούς τους, θα πρέπει να σκεφτούν  γύρω  από την αληθινή  διδασκαλία του Χριστού∙ Αγάπη, Κατανόηση, να είναι πιο βέβαιοι για το τι κηρύσσουν και για τους εαυτούς τους, να είναι λιγότερο φοβισμένοι να μείνουν μόνους τους, χωρίς κοινότητες.

Η θρησκεία είναι υπηρεσία που παρέχετε  στην Ανθρωπότητα∙ αυτό πρέπει να γίνει με ανιδιοτέλεια, χωρίς οποιαδήποτε εμπορική περίπλοκη ∙ πρέπει να δεχτεί   ότι κάθε πρόσωπο έχει μια ελεύθερη θέληση να  επιλέξει το καλύτερο  για τον εαυτό του.  

Την ημέρα που οι  θρησκευτικοί  κήρυκες θα   καταλάβουν ότι ο Θεός είναι ‘Ένα και η διδασκαλία Του είναι μόνο μία, ότι ο Χριστός την άφησε καθιερωμένη επάνω στην Γή, ότι είναι η εκπλήρωση των Εντολών του Νόμου του Θεού, ότι  είναι η μόνη αληθινή πορεία για τη σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής... εάν αυτή η Θεία κληρονομιά δεν  αγωνιζόταν από τους   ανθρώπους  λόγω των ενδιαφερόντων τους, δεν θα υπήρχε εκείνος ο ανταγωνισμός στις έννοιες και τις απόψεις σε σχέση με το Θεό. Έτσι ώστε κάθε πρόσωπο που θα επεδίωκε την αναζήτηση της απολύτρωσής  του θα είχε την ανάγκη να εκπληρώσει τις εντολές του Νόμου του Θεού ∙ και δεν  θα βρίσκαμε  τόσα εκατομμύρια ψυχών γύρω  από τόσες  πολλές πεποιθήσεις και δογματισμούς  που δεν οδηγούν σε τίποτα. Αυτή  είναι η ακατέργαστη πραγματικότητα των γεγονότων.

Αγαπητέ  αναγνώστη, είμαστε εδώ στη γη για να καθορίσουμε τη θέση μας  αντιμετωπίζοντας τον υλισμό και την πνευματική ατραπό.    

Υπάρχουν τρεις απόψεις  που αξίζουν   να μελετηθούν  στο φως της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Πώς μπορούμε, εμείς, οι άνθρωποι, να επιδιώξουμε τη σωτηρία που κανένας δεν μπορεί να μας δώσει, ούτε  ακόμη και ο Θεός; Εάν οι ίδιοι δεν λάβουμε  την απόφαση να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι  στην αλλαγή τι είμαστε, άνδρες και γυναίκες, γεμάτοι από μίσος, από  υπερηφάνεια, από  φθόνο, από ζηλοφθονία, από  θυμό, από λαγνεία, από  αυτό -αγάπη, από  ζηλοτυπία, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. 
Αυτά τα προβλήματα είναι δικά μας, και κάθε ένας από μας έχει το καθήκον και την υποχρέωση να τα  αποβάλλει.

Αν τόσες πολλές υποσχέσεις δεν δόθηκαν  σε μας τους ανθρώπους και αν ο εύκολος δρόμος για  να φτάσουμε   στο Θεό δεν παρουσιάζοντας  σε μας, σκέφτομαι ότι πολλοί άνθρωποι που είναι αγανακτισμένοι με τόσες πολλές υποσχέσεις και ψέματα , θα αφιερώνονταν να κάνουν μία σοβαρή εργασία πάνω στον εαυτό τους, χωρίς την αγορά οποιασδήποτε σωτηρίας από κανέναν, ούτε περιμένοντας  να φτάσει   ταχυδρομικά ένα κλειδί για να φτάσουν στον Θεό.

Αγαπητέ  αναγνώστη, ένα από τα πράγματα που καθιστούν   αδύνατο για τον άνθρωπο να επιτύχει  την λύτρωσή του  είναι το ψέμα και οι  ψεύτικες μαρτυρίες. Η ιστορία του  Χριστού μας το έχει παρουσιάσει αυτό∙ λόγω των ψεμάτων και της ψεύτικης κατάθεσης, Αυτός σκοτώθηκε, και μέσω των ψεμάτων και της ψεύτικης κατάθεσης, οι Διδασκαλίες του έχουν διαστρεβλωθεί.

Οι θρησκευτικοί  κήρυκες  έχουν κάνει τη θρησκεία μια αυτοκρατορία στη Γη, με πολλές πολυτέλειες, με θεαματικότητα, με πολλά χρήματα και πολύ εμπόριο∙  αυτοί έχουν ξεχάσει  ότι Χριστός είπε ότι το βασίλειό του δεν ήταν αυτού του κόσμου.

Αγαπητέ  αναγνώστη, εάν αγαπάτε την ελευθερία και αναζητάτε  την αλήθεια, προχωρήστε  χωρίς  φόβο ή τρόμο, και να είστε βέβαιοι   ότι στην ατραπό σας,  θα βοηθηθείτε ∙  λάβετε την απόφασή σας να αποβάλετε τα ελαττώματα σας και να είστε αγνοί  στις σκέψεις, στις λέξεις και στις πράξεις σας.

Το ζήτημα  για την αγνότητα μπορείτε  να το κάνετε μαθαίνοντας για την επιστήμη της μετατροπής∙ αυτό θα σας δώσει τη δύναμη και το δυναμισμό να θριαμβεύσετε  στη ζωή και αυτή η ενέργεια θα μετατραπεί σε φως έτσι ώστε να  μπορείτε να δείτε την ατραπό  για να πάτε καλύτερα.




Αυτά είναι κάποια αποσπάσματα απο ένα βιβλίο ενός πνευματικού Δασκαλου, του Δάσκαλου Lakhsmi με τον τίτλο, "Έτσι είναι η Ανθρωπότητα". Ολόκληρο το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: