Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ 2012


Ο σύγχρονος Γνωστικισμός είναι το κάλεσμα στον Άνθρωπο να γυρίσει πίσω στον προορισμό του, είναι ο δρόμος της Αφύπνισης της Συνείδησης, η Αληθινή Επανάσταση του Εαυτού, μέσα από ένα Πλήρες Δόγμα που έχει όλα τα κλειδιά για την πραγμάτωση του ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ. Η Γνώση δεν αναφέρεται σε διανοητικές γνώσεις αλλά στο εμπειρικό βίωμα, μέσα από τις διδασκαλίες του Αξιοσέβαστου Δάσκαλου Σαμαέλ Αούν Βεόρ ο οποίος είχε ως αποστολή να αποκαλύψει κάποια από τα Μυστήρια στην ανθρωπότητα. 

Ουσιαστικά η Γνώση είναι τα εργαλεία που έχουν προσφέρει κάποια αφυπνισμένα όντα στην Ανθρωπότητα, ώστε να μπορεί ο καθένας να διατρέξει το δικό του μονοπάτι. Gnosis ήταν το όνομα που έδωσε στην ομάδα του ο Α.Δ. Σαμαέλ πριν πολλές δεκαετίες απο την χώρα του Μεξικού, και σαν σύστημα έχει να κάνει με την gniana yoga ή με την Atma-Vidya, την γνώση της Αληθινής Σοφίας του Είναι, του Άτμαν, της υπέρτατης Μονάδας.

....

"Είμαστε στην Εποχή της Kali-Yuga, την Σιδηρά Εποχή, την Μαύρη Εποχή και όλοι οι μαθητές του Αποκρυφισμού προδιατήθονται στο να χαθούν στο μαύρο μονοπάτι. Προκαλεί έκπληξη να βλέπεις τις λανθασμένες ιδέες να διατηρούνται από τους «μικρούς αδελφούς» όσον αφορά τον Αποκρυφισμό και την ευκολία με την οποία πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν την Πόρτα και να περάσουν το Κατώφλι του Μυστηρίου χωρίς μια Μεγάλη Θυσία.

Είναι ακατόρθωτο να φτάσουμε την Atma-Vidya χωρίς του Τρεις Παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης."
....

"Δεν είναι ο Νόμος της Εξέλιξης που μας παρέχει την Atma-Vidya. Δεν είναι ο Νόμος της Καθέλιξης που μας παρέχει την Atma-Vidya.Είναι μόνο η βάση της φοβερής και τρομαχτικής Εσωτερικής Επανάστασης, με την οποία φτάνουμε στην Atma-Vidya.

Το Μονοπάτι της Επανάστασης της Συνείδησης είναι το μονοπάτι της Κόψης του Ξυραφιού· αυτό το μονοπάτι είναι τρομερά δύσκολο· αυτό το μονοπάτι είναι γεμάτο κινδύνους μέσα και έξω."
.....

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΗΧΑΝΗ είναι το πιο δυστυχισμένο κτήνος που υπάρχει σ' αυτήν την πεδιάδα των δακρύων, αλλά αυτός έχει τη ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ και μέχρι ακόμη την ΑΝΑΙΔΕΙΑ να ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

«ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ». «ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ». Αυτό είναι ένα αρχαίο ΧΡΥΣΟ ΓΝΩΜΙΚΟ γραμμένο επάνω στους ακατάλυτους τοίχους του ναού των Δελφών της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο άνθρωπος, αυτό το φτωχό ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΖΩΟ που χαρακτηρίζεται κατά λάθος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έχει ανακαλύψει χιλιάδες πολυπλοκότατες και δύσκολες μηχανές και ξέρει πολύ καλά ότι για να εξυπηρετηθεί από μια ΜΗΧΑΝΗ χρειάζεται αρκετές φορές πολλά χρόνια μελέτης και εκμάθησης• αλλά όταν πρόκειται για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ξεχνά εντελώς αυτό το γεγονός, παρ’ όλο που και αυτός ο ίδιος είναι μια μηχανή πιο πολύπλοκη από όλες όσες έχει ανακαλύψει."

....


πηγή: από διάφορα αποσπάσματα απο βιβλία του Δάσκαλου Samael Aun Weor που δεν υπάρχουν στα ελληνικά.

Εάν θέλετε να εντρυφήστε πάνω στις ψυχολογικές και οντολογικές σπουδές της Γνωστικής Επιστήμης υπάρχει σειρά μαθημάτων σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας όπου δραστηριοποιούνται Σχολές Αυτογνωσίας στην γνωστική παράδοση του Δάσκαλου Samael. Εκεί δίνονται διαλέξεις με μεθοδικό τρόπο ώστε να διδαχθεί η Ψυχολογία, ο Διαλογισμός, το Αστρικό Ταξίδι, η Ψυχική Ανάπτυξη, το Ξύπνημα των Τσάκρα, η Αφύπνιση της Συνείδησης κ.α. και γίνονται πρακτικές Διαλογισμού και αυτογνωσίας. 

Ξεκινάνε τακτικά κύκλοι διαλέξεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, Λαμία, Πάτρα και ενίοτε σε άλλες περιοχές. Εάν θέλετε και εσείς να διδαχθείτε την τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης και της Γνώσης ελέγξτε εάν υπάρχουν καινούριες διαλέξεις στο www.gnosisellas.gr. Τα μαθήματα είναι πραγματικά χρήσιμα και πρακτικά και υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης σε μια ομάδα με το κοινό αντικείμενο της Αυτογνωσίας η οποία εργάζεται διαρκώς πάνω σε αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: