Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Υπεράνθρωπος

Όταν ο Άνθρωπος ενσωματώνεται με τη θεϊκότητα, γεννιέται ο Υπεράνθρωπος. Ο Υπεράνθρωπος αστράφτει μέσα στα σκοτάδια των αιώνων, λάμπει στις μεγαλοπρεπείς κορυφές του Γολγοθά, καταπλήσσει τους ανθρώπους του όρους Nebo· οι πυραμίδες τρέμουν όταν ακούν το λόγο του, αυτός αντηχεί περίφημα στις διδασκαλίες του Πυθαγόρα· δονείται με καταπληκτικό τρόπο στις πυραμίδες της Αιγύπτου και του Γιουκατάν· όπως ένας ήλιος, αυτός κάνει να λάμπει το Alto Cuzco του Περού.

Ο Υπεράνθρωπος σπινθηροβολεί για μια στιγμή για να εξαφανιστεί στη συνέχεια μέσα στο πλήθος. Ο Υπεράνθρωπος είναι πέρα από το καλό και το κακό: γνωρίζει το καλό απ' το κακό και το κακό απ' το καλό. Ο Υπεράνθρωπος σταυρώθηκε από τρεις προδότες: τον Ιούδα, τον Πιλάτο και τον Καϊάφα.

Ο Υπεράνθρωπος μισήθηκε από τρεις τύπους ανθρώπων: τους Γραμματείς, τους Φαρισαίους και τους Γέροντες του Ναού. Οι Γραμματείς, δηλαδή οι διανοούμενοι, τον μισούν γιατί αυτός δεν υπάγεται στα δόγματα και στις δοξασίες τους. Oι Φαρισαίοι τον αφορίζουν γιατί αυτός δεν εντάσσεται στις σέκτες τους. Και τέλος οι Γέροντες τον μισούν γιατί αυτός ξεφεύγει απ τα παλιά αντιδραστικά και συντηρητικά τους έθιμα.

Ο Υπεράνθρωπος είναι τρομερά Θεϊκός: αυτός αρπάζει το ξίφος της Δικαιοσύνης του Καλού και του Κακού. Ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Πυθαγόρας, ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Ερμής Τρισμέγιστος, ο τρεις φορές μεγάλος θεός Ίβις Θωθ, ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Κετσαλκοάτλ που κάνει  τους   Nahuas να τρέμουν
· ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Ιησούς από τη Ναζαρέτ,  ο Υπεράνθρωπος είναι ένας Manco Capac στη γη των Ίνκας ο οποίος αποτέλεσε την πηγή για το μεγάλο καταιγισμό όλων των ιδανικών και επίσης η δύναμη που παρασέρνει το μήνυμα του σ' όλες τις χώρες του Νότου.

Ο Υπεράνθρωπος φυσικά, έχει εξουσία πάνω στα στοιχειώδη: στη φωτιά που καίει, στους ανέμους που ουρλιάζουν σαν λύκοι και επίσης στα νερά και την αρωματισμένη γη. Ο Υπεράνθρωπος πέρα απ' όλα τα δόγματα  και τις αποκλειστικότητες τραβά απ' τη θήκη του το σπαθί του και πολεμάει ενάντια στον εαυτό του, ενάντια σε όλα και όλους... Τώρα τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει μπροστά σ' αυτήν την λαμπρή και θριαμβευτική πορεία!

Φίλοι μου, τώρα πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, σχηματίζοντας δυνατές ομάδες μάχης, ν' απλωθούμε προς τον Καναδά, μέχρι και τις χώρες της Ευρώπης. Ας προβληματίσουμε τους τυράννους κι ας ξεσκεπάσουμε τους προδότες που διατηρούν αυτόν τον κόσμο στα σκοτάδια μπροστά στην επίσημη ετυμηγορία της δημόσιας συνείδησης! Ας δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο, ας αγωνιστούμε για να λάμψει το φως πάνω στη Γη!

Ζήτω ο Χριστός! Ζήτω ο Χριστός! Ζήτω ο Χριστός!

SAMAEL AUN WEOR

Δεν υπάρχουν σχόλια: