Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ



"...Οι γονείς είναι τόσο ελαφρόμυαλοι! Αντί να θηλάζει η ίδια το παιδί της μία μητέρα, θα το δώσει σε οποιαδήποτε παραμάνα με άφθονη προμήθεια γάλακτος, χωρίς ούτε καν να σκεφτεί για τις αρρώστιες ή τα ελαττώματα που θα μπορούσε να μεταδώσει στο μωρό  μαζί με το γάλα της.Ένα μωρό απορροφά κάτι από τον χαρακτήρα της γυναίκας που το θηλάζει. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό οι γυναίκες να θηλάζουν οι ίδιες τα παιδιά τους, διότι κατά τη διάρκεια του θηλασμού, μπορούν επίσης να τους δώσουν συνειδητά πολλή αγάπη. Εάν το κάνουν αυτό τα παιδιά τους δεν θα τις εγκαταλείψουν ούτε θα τις κάνουν να υποφέρουν, διότι απορροφώντας το γάλα της μητέρας τους θα απορροφήσουν επίσης πολλή αγάπη.

  
Και τώρα συλλογιστείτε και αυτό: πριν γεννηθεί το μωρό της μια μητέρα το θρέφει με το αίμα της και μόλις γεννηθεί το θρέφει με το γάλα της. Το αίμα το οποίο είναι κόκκινο συμβολίζει τη ζωή, τη δύναμη, την ενεργητικότητα. Ενώ το γάλα που είναι λευκό , συμβολίζει την γαλήνη και την αγνότητα. Το γάλα αντιπροσωπεύει μια αρχή αρμονίας που συμπληρώνει και εξισορροπεί τις αγνές βιολογικές τάσεις που αντιπροσωπεύονται από το αίμα. Και για αυτό το λόγο τα παιδιά που δεν τα έχουν θηλάσει οι βιολογικές τους μητέρες δεν μπορούν αργότερα να εκδηλώσουν ιδανικά τους εαυτούς τους. Το γάλα μίας άλλης γυναίκας ή το γάλα ενός ζώου, δεν περιέχει τα ίδια στοιχεία με αυτό της μητέρας.


Μέσα από το γάλα της, μια μητέρα δίνει στο μωρό της την αγάπη και την τρυφερότητα που είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξή του. Και για αυτό τον λόγο πρέπει να φροντίζει να μην το θηλάζει όταν είναι θυμωμένη ή έχει αρνητικότητα. Οι αρνητικές δονήσεις θα δηλητηριάσουν το γάλα της και το μωρό της θα λάβει στοιχεία που θα το κάνουν να αρρωστήσει σωματικά ή ψυχικά. Οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να είναι επάγρυπνες και να προετοιμάζονται εκ τω πρότερων έτσι ώστε όταν ταΐζουν τα παιδιά τους να είναι στην καλύτερη ψυχική κατάσταση.

Πολλές μητέρες, για αισθητικούς ή άλλους λόγους, ταΐζουν το μωρό τους με μπιμπερό ή προσλαμβάνουν κάποια άλλη να το κάνει. Και εκείνες εν τω μεταξύ , είναι ελεύθερες να πάνε για χορό ή για ένα cocktail ή σε ένα δείπνο. Αυτό είναι πιο διασκεδαστικό και επίσης το στήθος τους φυλάσσεται για την ευχαρίστηση ενός άντρα, του συζύγου ή εραστή τους. Φαίνεται ότι ο θηλασμός καταστρέφει την ομορφιά τους. Στις μέρες μας, υπάρχουν τόσες παρεκκλίσεις και διαφωνίες γύρω από αυτό το θέμα.   Και γι' αυτό το λόγο όλο και περισσότερα παιδιά αποξενώνονται από τους γονείς τους: γιατί δεν έχουν γαλουχηθεί ούτε με αγάπη, ούτε με το γάλα της μητέρας τους. Πιστέψτε με, δεν τα επινοώ όλα αυτά. Αυτά είναι γεγονότα τα ποία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Όταν μία γυναίκα θηλάζει το μωρό της πρέπει να το κάνει με συνειδητή προσοχή, να το σκέφτεται και να του μιλάει. Με αυτό τον τρόπο του δίνει κάτι από την καρδιά και την ψυχή της , από την πεμπτουσία της. Ένα παιδί που έχει τραφεί με αυτό τον τρόπο θα αγαπάει την μητέρα του για όλη την αιωνιότητα. Ακόμη και αν είναι ανίδεη και όχι πολύ όμορφη, θα την λατρεύει. Ένα παιδί πρέπει να συλλαμβάνεται με αγάπη και να μεγαλώνει με αγάπη. Αλλά φοβάμαι ότι η συνείδηση των περισσότερων γονιών είναι ακόμη πολλή ρηχή και προσωπική. δεν έχουν καταλάβει ακόμη την σημασία της αποστολής τους ως εκπαιδευτές. Κανείς δεν δίνει προσοχή στην πραγματική εκπαίδευση και για αυτό όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο...."

Αυτό είναι ένα μεταφρασμένο απόσπασμα από το βιβλίο του Omraam Mikhael Aivanhov - Education begins before birth το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον αφού μας δίνει μία άλλη όψη του θηλασμού σε ένα πνευματικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: