Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Σχέδιο δολοφονίας καταγγέλλει ο Δαλάι Λάμα



Σχέδιο δολοφονίας καταγγέλλει ο Δαλάι Λάμα
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου



Η Κίνα εξελίσσεται γοργά σε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη. Με οικονομική άνθηση και στρατιωτική υπεροχή η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου κοιτάει στα μάτια τις παραδοσιακές κυρίαρχες του παιχνιδιού και σε λίγο θα τις βλέπει αφ’ υψηλού. Η ύπαρξη του Δαλάι Λάμα και των εξόριστων Θιβετιανών αποτελεί όμως αγκάθι στο πλευρό της. Ο πνευματικός ηγέτης του υπό κατοχή Θιβέτ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την Κίνα.

Ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα έχει τονίσει κατά καιρούς ότι είναι στόχος των κινέζων μυστικών πρακτόρων. Τώρα, από το Λονδίνο, καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας του. Και μάλιστα πανούργο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Sunday Telegraph» ο 76χρονος κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης αποκάλυψε τον τρόπο.

«Έχω πληροφορίες ότι Κινέζοι πράκτορες εκπαιδεύουν γυναίκες του Θιβέτ ώστε να με δολοφονήσουν. Βάζουν δηλητήριο στα μαλλιά και στα φουλάρια τους. Προσποιούνται ότι είναι άρρωστες και έρχονται σε μένα ώστε δήθεν να τις θεραπεύσω. Και το χέρι μου αγγίζει το δηλητήριο. Αυτές τις πληροφορίες έχουμε αλλά φυσικά δεν είναι δυνατό να τις διασταυρώσουμε με την απέναντι πλευρά» είπε ο εξόριστος ηγέτης του Θιβέτ που καταφέρεται διαρκώς κατά της κινέζικης κατοχής στη χώρα του.

Ο Δαλάι Λάμα βρίσκεται στην αγγλική πρωτεύουσα για να παραλάβει βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το ίδρυμα Τέμπλετον για το πνευματικό του έργο.

πηγή: topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου