Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

«Οι άνθρωποι δεν αρκούνται στο ψωμί, ρούχα και στέγη. Το κρυφό ελατήριο του φθόνου για το ξένο αυτοκίνητο, για το ξένο σπίτι, για το κοστούμι του γείτονα, για τα πολλά λεφτά του φίλου ή του εχθρού κλπ., δημιουργεί επιθυμίες για καλυτέρευση, απόκτηση πραγμάτων και άλλων πραγμάτων, ρούχα, κοστούμια, αρετές, για να μην είμαστε κατώτεροι από άλλους κλπ. κλπ. κλπ.»

«Είναι αδύνατο να υπάρξει μια ριζική αλλαγή μέσα στον εαυτό μας, αν σκεφτόμαστε μόνο πώς να γεμίσουμε τις τσέπες μας με λεφτά, με όλο και περισσότερα λεφτά».

«Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Στο δαιμόνιο του φόβου δεν αρέσει να επιλύουμε προβλήματα. Φοβάστε μήπως σας πετάξουν στο δρόμο επειδή δεν έχετε χρήματα να πληρώσετε το ενοίκιο του σπιτιού; Κι αν σας πετάξουν; Τι έγινε; Γνωρίζετε μήπως, τι νέες πόρτες θα σας ανοιχτούν; Η διαίσθηση το γνωρίζει σίγουρα και γι' αυτό είναι που διαισθητικός δεν φοβάται.  Η διαίσθηση διαλύει προβλήματα.

Φοβάστε μήπως χάσετε τη δουλειά; Κι αν την χάσετε, τότε τι; Γνωρίζετε μήπως τι νέα εργασία θα υπάρξει για σας; Η διαίσθηση το γνωρίζει σίγουρα και γι' αυτό ο διαισθητικός δεν φοβάται.

Όταν τελειώνει η μάχη της σκέψης, γεννιέται η διαίσθηση και
παύει ο φόβος. Η διαίσθηση επιλύει τα προβλήματα όσο δύσκολα κι αν είναι αυτά.»

«Ένας σοφός είπε: ανησύχησε με το πρόβλημα πριν φθάσει να υπάρξει, εκεί βρίσκεται η λύση. Επειδή το πρόβλημα ας μη το ξεχνάμε, γεννιέται και έχει την ύπαρξη του στο νου. Βρέχει και σεις έχετε αφήσει την ομπρέλα στο σπίτι. Αυτό δεν είναι πρόβλημα αυτό καθαυτό, ούτε το γεγονός ότι έχετε αμφιβολίες, μη χάσατε τη δουλειά σας και σας πιέζουν να πληρώσετε. Αυτά τα γεγονότα είναι σχετικά βέβαια σ' έναν κόσμο σχετικό, αλλά τα προβλήματα είναι κάτι, που εσείς, οφείλετε να σκοτώνετε πριν και γεννηθούν και να τα επιλύετε αργότερα, θυμούμενοι, ενθυμούμενοι ότι όσο περισσότερο χρόνο αφήνουμε να περάσει, μεγαλύτερος θα είναι ο γίγαντας που θα, πρέπει να καταρρίψουμε».

«Γνωρίσαμε πολλές συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων που έχουν ένα καλό σπιτικό, ένα ωραίο αυτοκίνητο, μια θαυμάσια σύζυγο, αξιόλογα παιδιά και αρκετό χρήμα εν τούτοις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΑ. Αντίθετα μπορέσαμε να δούμε την περίπτωση φτωχών ανθρώπων, ενδεών, πιθανόν ανθρώπων μεροκαματιάρηδων και εργατών. Ενώ αυτοί ούτε προσωρινή διαμονή δεν έχουν, ούτε χρήματα περισσότερα απ' όσα χρειάζονται για την συντήρηση τους σε μια ημέρα, ούτε χρησιμοποιούν τα τελευταία ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων, είναι ευτυχισμένοι στα σπιτικά τους, με τα φτωχά αλλά καθαρά παιδιά τους, και τις γυναίκες τους φιλόπονες και ειλικρινείς. Έτσι λοιπόν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ. 

Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας ξέρει να συνδυάζει τις συνειδησιακές του καταστάσεις με τα συμβάντα, τις περιστάσεις της πρακτικής ζωής.»

«Το Εγώ είναι η ρίζα του πόνου, της άγνοιας και του λάθους. Μόνο διαλύοντας το Εγώ, το πληθωρικό Εγώ, εξαφανίζεται η άγνοια, το λάθος και ο πόνος. Όταν διαλύεται το Εγώ, επέρχεται σε μας η αυθεντική και η μόνιμη ΕΥΤΥΧΙΑ.

Η ευτυχία δεν έχει καμία σχέση, δεν εξαρτάται ούτε από τα χρήματα, ούτε από την κοινωνική θέση, ούτε από τα πλούτη κ.α. Γιατί; Διότι η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι της ΟΥΣΙΑΣ, της ΨΥΧΗΣ, της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ή ΜΠΟΥΔΑΤΑ...»

~Samael Aun Weor– αποσπάσματα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: